Adra ČB pomáhala rouškami, nákupy i pizzou

Jak Adra ČB pomáhala během pandemie?

Oko Galerie

Rozdáno 10 554 roušek! Od pátku 13. března dobrovolnické centrum ADRA České Budějovice začalo žít rouškami – tedy mimo jiné. Dobrovolnice sedly ke svým šicím strojům. A roušky putovaly ke zdravotníkům, záchranářům, pečovatelkám, ošetřovatelkám a taky k seniorům a nemocným. Ve spolupráci se spoustou ochotných dobrovolníků rozdávali roušky před supermarkety seniorům spolu s informačním letákem pro dobu koronavirovou. Před Velikonocemi se ADRA stala druhým oficiálním výdejním místem bavlněných roušek ve městě.

Dobrovolnické centrum také zajišťovalo nákupy a rozvoz nákupů seniorům a nemocným. 

Pomáhalo se i prostřednictvím pizzy - Co takhle napéct výborné pizzy a darovat je těm, kteří díky koronavirovým opatřením dlouhodobě pracují v náročných podmínkách a starají se o nejohroženější skupinu obyvatel? A tak se lidé z DC ADRA České Budějovice vypravili s voňavou zásilkou od Lukáše Kutty z Pizza Point České Budějovice za zaměstnanci Domova pro seniory Dobrá Voda!

V čase koronavirovém jsme slýchali o smutných věcech. O to hezčí měl člověk pocit z milých příběhů. "Když jsme se v dubnu pouštěli do malování velikonočních obrázků pro seniory, ani jsme nedoufali, že bychom mohli prostřednictvím obrázků a přáníček přinést víc než radost a povzbuzení do nelehkých koronavirových dob. To by ale pan Josef nesměl začít pátrat po šestiletém Kubíkovi, aby mu poslal sladkou odměnu za ten parádní malířský výkon," vysvětluje Iva Kyselová z DC. A jak asi tušíte, nezůstalo jen u přeposílání obrázků a dobrot. Oba "kluci" se chtěli potkat. A když se chlapi pro něco rozhodnou, tak to prostě jde! 

"Máme radost, že z věcí, které se na začátku můžou zdát maličké a přehlédnutelné, se stávají velké a krásné! Bez prostého nápadu udělat radost obrázkem by se Josef s Kubíkem nikdy nepotkali," dodává Iva.

Chci se přidat

Sdílet stránky na:

Napište nám.

Newsletter