Babičky a dědové jsou sami. Pomůže Sluchátko

“Zavřeli” jsme je doma, abychom ochránili jejich zdraví před virem, který nemá ke stáří úctu. Stále ale potřebují naši pomoc. Sociální izolace a samota totiž nepříznivě ovlivňuje zdraví – psychické a fyzické. Krása pomoci a Znesnáze21 teď nabízí částečné řešení - linku Sluchátko.

Oko Galerie

"Tato linka je bezplatná, anonymní a poskytuje psychoterapeutické poradenství a nasměrování tam, kde lidé získají pomoc, aby na své trápení už nebyli sami,” vysvětluje ředitelka Nadace Krása pomoci Michaela Stachová. Nadace se proto rozhodla být partnerem linky Sluchátko a společně na serveru znesnáze21 vybrat potřebnou částku.

Linka Sluchátko nabízí osamělým seniorům profesionální pomoc. Pracují zde odborníci, psychoterapeuti. Linka funguje už půl roku a má prostor se dále rozrůstat.

„Naše služby jsou určeny všem, kdo se necítí dobře, neumí si s tím poradit a chtějí pomoci. A také všem, pro koho je běžná psychoterapeutická péče nedostupná, ať už proto, že nevědí, jak ji vyhledat, necítí se být vhodnými kandidáty na psychoterapii, až už kvůli dostupnosti nebo obav z reakcí okolí. Během jarní karantény přes 200 dobrovolníků – psychoterapeutů uskutečnilo více něž 800 hovorů s klienty. Poptávka je velká a stoupá, proto chceme pokračovat,“ uvádějí pracovníci Linky Sluchátko. 

Každé přispění do sbírky na serveru znesnaze21 může znamenat telefonát s konkrétním klientem, radu, pomoc. Každá koruna přispěje na financování provozu linky. 

Linka Sluchátko funguje osm hodin denně, pět dní v týdnu. Na lince jsou vždy minimálně dva terapeuti. Ti, kterým pracovní doba linky nevyhovuje, mohou požádat o zavolání v jiném čase. Provoz linky zahrnuje práci psychoterapeutů, supervizorů, technickou podporu call centra, koordinaci dobrovolníků, kteří na lince poskytují psychoterapii zdarma.

Víc informací: www.terapeutickalinka.cz

Chci se přidat

Sdílet stránky na:

Napište nám.

Newsletter