Den seniorů 2020

Babičky a dědečkové. Zaslouží si úctu, laskavost a také naši pozornost. Jsou nejlepší. Jsou naši. Jsou to hrdinové. Právě to chtěli v Nadaci Krása pomoci lidem říct oslavami Dne seniorů 1. října 2020.

Oko Galerie

Babičky a dědečkové. Zaslouží si úctu, laskavost a také naši pozornost. Jsou nejlepší. Jsou naši. Jsou to hrdinové. Právě to jsme chtěli lidem říct oslavami Dne seniorů 1. října 2020.

Jednou z nejdůležitějších součástí “oslav” dne seniorů byla jedna “prostá” záležitost – výzva všem, aby navštívili své prarodiče, zavolali jim, pozvali je na kafe, zavzpomínali. A nejlépe se u toho vyfotili a pod hashtagy #milujubabi #milujudedu #densenioru (a s označením Krásy pomoci) fotky sdíleli na sítích a vyzvali i další k podobné aktivitě. Cíl je jasný – říct babičkám a dědečkům, že jsme tady pro ně a myslíme na ně. 

V loňském roce se ke “Krásné výzvě” připojili třeba Lucie Bílá, Jaromír Jágr, Elis Mraz, Tomáš Zdechovský, Marta Jandová a samozřejmě Taťána a Ondřej Brzobohatí. Letos se k výzvě přihlásili Lucie Křížková, Kamila Nývltová, Petr Ludwig, Pavlína Němcová, Patricie Pagáčová, Jiří Mádl a mnozí další.

K výzvě se dále přidali také zaměstnanci partnerů nadace Krása pomoci – Penny Marketu a NN pojišťovny a mnoho dobrých lidí, kteří reagovali na výzvu na sítích Krásy pomoci i jejích parťáků.

Náramky, které to řeknou za nás

Někdy je těžké tomu druhému říct, že ho milujete. Možná tím spíš, že je to vaše babička nebo děda. Partneři nadace, společnost BeWooden, vymysleli, jak lásku vyjádřit i mimoslovně a navíc u toho dobře vypadat – navrhli a vytvořili náramky s nápisy “Miluju babi” a “Miluju dědu”. Z ceny náramku jde 100 korun seniorům – nadaci Krása pomoci.. A navíc se náramky hodí ke všemu a pro každou příležitost.

Hrajeme do oken (i) na den seniorů

Nadace Krása pomoci už několik měsíců podporuje projekt Hrajeme do oken, kdy hudebníci hrají ze dvorků, z ulice či z parků domovům pro seniory. 1. října se takové koncerty uspořádaly hned tři – v Alzheimer Úvod Kunratice vystoupila Tereza Černochová, v Komunitním centru Šlejnická Marta Jandová a v domově Sue Ryder zahrál Jan Burian.

Přání a květina – klasika, která vždy potěší

Albi celý týden na svých prodejnách rozdávali přáníčka pro babičky a dědy ZDARMA. A protože květiny stále frčí, v pražských prodejnách Albi byly ve čtvrtek 1.10. k dostání také květiny od dalšího partnera nadace – Fleurop. Další květiny dostaly klientky nadace od květinářky s přezdívkou Haluzka.

Chci se přidat

Sdílet stránky na:

Napište nám.

Newsletter