Kurz pro pečující v Pardubickém kraji

Nezisková organizace Bethany-dům pomoci, z.ú. poskytuje v Pardubickém kraji psychosociální podporu seniorům a pečujícím. Zejména se jedná o podpůrnou péči, psychoterapeutickou péči a doprovázení seniorů v těžké životní situaci v pobytových službách nebo v jejich přirozeném prostředí a doprovázení umírajících. Současně se psychosociální podpora zaměřuje na podporu jejich rodin nebo blízkých, kteří o ně pečují.  Jsou tak partnerem pro sociální služby a pomáhají včas podchytit klienty v těžké situaci a neutěšeném psychickém stavu a předejít tak i rizikovému jednání. 

Oko Galerie

Protože se v praxi setkávají s mnoha dotazy a tématy pečujících, které je trápí, rozhodli se uskutečnit kurz pro neformálně pečující Pardubického kraje, který byl podpořen na Burze filantropie s názvem: Jsem pečující, ale mám ještě dost sil?.

Na tomto kurzu se například dozví s jakými všemi situacemi se mohou setkat u svých blízkých z psychoterapeutického pohledu, jak na ně reagovat, jak jim rozumět, co se může odehrávat v pečujících samotných, jak pomoci sám sobě- kam se mohu obrátit o pomoc, jaké existují možnosti pomoci. Dopad péče na člověka na jeho psychickou i fyzickou stránku, relaxační techniky. Jak se zorientovat v sociálním systému, co když se semnou něco stane- co bude s mým blízkým a mnoho dalších. 

Pro koho je kurz: pro pečující (kdokoliv, kdo o někoho pečuje, zejména pak rodiny nebo blízcí daného člověka) 

Cena: zdarma!

Termín: 18.10. a 22.11. 

Čas: 15:00-19:00 

Místo: Společenský sál Magistrátu města Pardubice, Pernštýnské nám. 1 

 

Info: https://www.bethanydp.cz/

 

 

Chci se přidat

Sdílet stránky na:

Napište nám.

Newsletter