Přátelství, které vydrží

Už tomu budou dva roky, co jsem se poprvé setkala s paní Marií. Během dvou let se toho v mém životě hodně změnilo, vdala jsem se, změnila jsem práci, stala se maminkou. Byly to velké životní změny, za které jsem nesmírně vděčná!

Oko Galerie

Už je tomu skoro rok, co coronavirus začal ovlivňovat naše životy, někomu méně, někomu je doslova obrátil naruby. Mou rodinu to zasáhlo naštěstí minimálně, radujeme se z úsměvu naší malé a ze všech jejích pokroků. Ale máme kolem sebe hodně lidí, kteří tím vysloveně trpí. Jeden z blízkých lidí, kteří jsou teď hodně opuštění, je i paní Marie, se kterou jsem každý týden v telefonickém kontaktu a se kterou jsem se teď mohla už setkat i osobně, díky negativnímu testu – bylo to opravdu dojemné setkání, plné vděčnosti z blízkosti, pohlazení po tváři a držení se za ruku!


Čas s Marií je pro mě velký dar a hodně mě toho učí. Díky našim rozhovorům si uvědomuji, jak je lidská blízkost nenahraditelná. Smějeme se spolu, občas ukápne slza. To vše, co s ní prožívám, mi dělá velkou radost, a hlavně je v mém srdci vděčnost, že mohu dělat něco, co dává smysl. Zjišťuji, že mě dělá šťastnou, když se mohu seberealizovat tím, že někomu vykouzlím úsměv na tváři. Dnešní doba vyžaduje kreativitu, aby se opuštění lidé měli alespoň trochu lépe. Ale stojí to za to! Stojí za to, přemýšlet nad tím, jak potěšit druhé.


Smysluplnost a kreativita jsou dvě věci, které dokážou vyvolat velkou radost v srdci a úsměv na tváři! A já z celého svého srdce děkuji ADŘE za to, že mi dává možnost být kreativní a smysluplně trávit čas s paní Marií, která za sebou má velmi silný životní příběh! A děkuji všem, se kterými jsem se mohla prostřednictvím ADRY poznat, protože jejich přístup, nasazení, ochota a úsměv jsou pro mě velkou inspirací. Smekám před nimi a mám se od nich co učit!


Zdíša, dobrovolnice ADRA České Budějovice
 

Chci se přidat

Sdílet stránky na:

Napište nám.

Newsletter